Schouw Assurantiën doet zaken met vooraanstaande bedrijfsverzekeraars die zeer goed thuis zijn in de horeca sector en weten wat een horeca ondernemer beweegt. Vragen die u als horeca ondernemer kunt hebben zijn bijvoorbeeld:
De meeste horecaondernemers hebben cateringactiviteiten buiten de deur. Uw cateringactiviteiten zijn meeverzekerd op de aansprakelijkheidsverzekering.
Neemt u eigen spullen mee op locatie zoals bijvoorbeeld een podium of geluidsapparatuur, dan zijn deze verzekerd op de inventaris/goederenverzekering. Heeft u schade aan gehuurde/geleende apparatuur of horeca meubelen, zoals een tapinstallatie of een (party) tent dan geldt dit ook. Wanneer u regelmatig een (klein) evenement zoals bijvoorbeeld kookworkshops of een optreden organiseert dan komt een doorlopende evenementenverzekering goed van pas.
Schade aan jassen en spullen in de garderobe valt vaak onder uw eigen verantwoordelijkheid. Hiervoor is een dekking mogelijk op de aansprakelijkheidsverzekering.
Uw producten kunnen bederven als uw koelinstallatie voor een langere tijd uitvalt. Hierdoor lijdt u flinke bedrijfsschade maar schade door lekkage uit een drankinstallatie is ook een vervelende kostenpost! Niet alleen de gevolgschade maar ook de schade van weggevloeide drank. Dit wordt meeverzekerd op de inventaris/goederenverzekering. Soms is dit zelfs gratis meeverzekerd.
Heeft u een nieuwe vloer, bar of een uitbouw gerealiseerd in uw gehuurde bedrijfspand?. Horecaondernemers investeren vaak in huur bedrijfspanden, daarom is dit mee te verzekeren op de inventaris/goederenverzekering. Sommige verzekeraars verzekeren dit standaard mee tot een bepaald maximum zonder dat dit extra premie kost!
Een horecaondernemer heeft vaak veel tijd nodig om zijn bedrijf op te bouwen na een flinke schade. Denk alleen al aan het verkrijgen van de juiste bedrijfsvergunningen. U kunt daarom kiezen uit verschillende uitkeringstermijnen bij de bedrijfsschadeverzekering. Bij heropening of verplaatsen van uw horecazaak krijgt u bij sommige verzekeraars ook de kosten vergoed op deze verzekering om uw klanten hiervan op de hoogte te brengen. U kunt dan denken aan bijvoorbeeld het plaatsen van advertenties en overige reclame activiteiten.
In de horeca wordt veel gewerkt met tijdelijke contracten. Daarom zijn bijvoorbeeld ook conflicten met medewerkers met een nul-urencontract verzekerd op de rechtsbijstandverzekering.